Сало – це не тільки смачний та поживний продукт, але ще й корисний для здоров'я. У популярній закусці міститься безліч вітамінів і мінералів, які покращують стан судин, активізують метаболізм, знижують рівень "шкідливого" холестерину в крові. Однак у сала є низка протипоказань, про які потрібно знати всім.
За словами дієтологів, найкорисніше є сало в солоному та маринованому вигляді. У сирому продукті зі спеціями міститься весь спектр цінних для здоров'я компонентів. Навіть молодим і цілком здоровим людям не варто зловживати смаженим, копченим та запеченим салом, оскільки, крім шкоди, така їжа нічого не принесе організму.
Для отримання користі сало слід їсти щодня по 1-2 тонкі скибочки загальною вагою близько 30 грам. Така порція сала не тільки не підвищить рівень холестерину в організмі, але знижуватиме його. Крім того, введення сала в раціон наситить організм вітамінами: А, В1, В2, В3, В6, В12, D. К, а також селеном, магнієм, залізом, цинком, кальцієм, фосфором і лецитином.
Медики рекомендують іноді з'їдати по тонкій (напівпрозорій) скибочці свіжомороженого сала з великою кількістю свіжих овочів. Така доза жирного продукту буде корисною для здоров'я "сердечників".
Дізнайтеся, як правильно приготувати ніжне і дуже смачне солоне сало, яке замінить ковбасу в раціоні та нестиме користь для здоров'я.