Морква по-корейськи – одна з найпопулярніших закусок, яку можна подавати до м'ясних, овочевих та рибних страв. Салат продається в усіх продуктових магазинах і на ринках, але найкраще готувати корейську моркву в домашніх умовах без добавок і консервантів.
Морква по-корейськи нашвидкуруч
Інгредієнти:
- 1 кг моркви солодких сортів
- 1 головка часнику
- 1 середня цибулина
- 2 ч. л. столового оцту 9%
- 2 ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. меленого червоного перцю
- 1 ч. л. меленого коріандру
- 85 мл рафінованої олії
Спосіб приготування:
Моркву очистіть від шкірки натріть довгою соломкою на спеціальній тертці. Посипте подрібнені коренеплоди сіллю та цукром, перемішайте та залиште на кілька хвилин, щоб морква пустила сік. Додайте спеції.
Гарячою олією полийте моркву з прянощами. Всипте в миску з салатом дрібно нарізаний часник, полийте оцтом і ретельно перемішайте. Складіть моркву по-корейськи у скляну банку, накрийте кришкою, поставте в холодильник на кілька годин.
Смачного!
Приготуйте також корейську моркву з маринованими огірками. Рецепт швидкої закуски, яка підійде до будь-якої основної страви.