У Криму традиційно до свята готують дивно смачні котлети "Ластівчине гніздо". Це не просто котлети, а справжні міні-піци зі скибочками помідора, болгарського перцю і все це покривається товстим шаром сиру. Неймовірно смачна страва, яку можна готувати відразу, а можна заморозити про запас.
Котлети "Ластівчине гніздо"
Інгредієнти:
- 1 кг м'ясного фаршу (свинина-яловичина)
- 5-6 скибочок черствого білого хліба
- 1 головка часнику
- 3-4 яйця
- 1 велика цибулина
- 2 помідори
- 200 г твердого сиру
- 2 солодких перцю
- Сіль і перець за смаком
- 2 ст. л. кетчупу
- 3 ст. л. майонезу
- 0,5 пучка зелені кропу
Спосіб приготування:
Змішайте фарш з замоченим у воді або молоці, а потім віджатим хлібом, сіллю і приправами. Додайте подрібнений кріп і пропущений через прес часник. Вбийте яйця. Добре вимішайте фарш і як слід відбийте.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Дайте котлетному фаршу постояти в холодильнику півгодини, потім розділіть на 24 частини і сформуйте плоскі круглі коржики. Розкладіть заготовки на змащеному олією деку для запікання. Цибулю і помідори поріжте кружечками, перець - кільцями. Кожен коржик змастіть кетчупом, покладіть цибулю, потім змастіть майонезом, покладіть помідор, знову змастіть майонезом і покладіть скибочку сиру. Колечко перцю вдавіть в котлету навколо начинки і саму начинку теж злегка притисніть рукою.
Частину котлет "Ластівчине гніздо" можна заморозити, інші поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Смачного!
Приготуйте також неймовірно смачні котлети з індички з секретним інгредієнтом. Рецепт простий і швидкий.