Котлети “Ластівчине гніздо“ з помідорами і сиром: найвдаліший рецепт кримської закуски

У Криму традиційно до свята готують дивно смачні котлети "Ластівчине гніздо". Це не просто котлети, а справжні міні-піци зі скибочками помідора, болгарського перцю і все це покривається товстим шаром сиру. Неймовірно смачна страва, яку можна готувати відразу, а можна заморозити про запас.

Котлети “Ластівчине гніздо“ з помідорами і сиром: найвдаліший рецепт кримської закуски - today.ua

Котлети "Ластівчине гніздо"

Інгредієнти:

  • 1 кг м'ясного фаршу (свинина-яловичина)
  • 5-6 скибочок черствого білого хліба
  • 1 головка часнику
  • 3-4 яйця
  • 1 велика цибулина
  • 2 помідори
  • 200 г твердого сиру
  • 2 солодких перцю
  • Сіль і перець за смаком
  • 2 ст. л. кетчупу
  • 3 ст. л. майонезу
  • 0,5 пучка зелені кропу

Спосіб приготування:

Змішайте фарш з замоченим у воді або молоці, а потім віджатим хлібом, сіллю і приправами. Додайте подрібнений кріп і пропущений через прес часник. Вбийте яйця. Добре вимішайте фарш і як слід відбийте.

Дайте котлетному фаршу постояти в холодильнику півгодини, потім розділіть на 24 частини і сформуйте плоскі круглі коржики. Розкладіть заготовки на змащеному олією деку для запікання. Котлети “Ластівчине гніздо“ з помідорами і сиром: найвдаліший рецепт кримської закуски Цибулю і помідори поріжте кружечками, перець - кільцями. Кожен коржик змастіть кетчупом, покладіть цибулю, потім змастіть майонезом, покладіть помідор, знову змастіть майонезом і покладіть скибочку сиру. Колечко перцю вдавіть в котлету навколо начинки і саму начинку теж злегка притисніть рукою.

Частину котлет "Ластівчине гніздо" можна заморозити, інші поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Смачного!

Приготуйте також неймовірно смачні котлети з індички з секретним інгредієнтом. Рецепт простий і швидкий.