Справжні котлети по-київськи подають в найвишуканіших ресторанах і готують по великих святах. Пропонуємо вам рецепт цих дивно смачних котлет з фаршу, приготувати їх зможе навіть починаюча господиня.
Котлета по-київськи з фаршу
Інгредієнти:
- 800 г курячого філе фаршу
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- 30 г зелені кропу і петрушки
- 4 ст. л. панірувальних сухарів
- 4 ст. л. борошна
- Сіль і прянощі за смаком
- 200 мл соняшникової олії для фритюру
Приготування:
Розм'якшене вершкове масло змішайте з подрібненою зеленню, сформуйте "ковбаску", загорніть в плівку і покладіть в морозильну камеру.
Яйце збийте виделкою з 1 ст. л. води. В окремі тарілки насипте борошно і сухарі. Обваляйте котлету в борошні, потім занурте в яйце, прокатайте в панірувальних сухарях, знову опустіть у збите яйце і ще раз обваляйте в сухарях. Аналогічним чином запаніруйте інші заготовки. Можна приготувати на вечерю все котлети, а можна частину з них заморозити.
Обсмажуйте у фритюрі кожну котлету по 4 хвилини до утворення золотистої скоринки, потім перекладіть їх на деко і запікайте 15 хвилин в духовці при 180 градусах.
Смачного!
Дізнайтеся також, які чотири помилки роблять котлети сухими і жорсткими. Усунувши ці огріхи, ви навчитеся готувати смачні і соковиті котлети з будь-якого фаршу.