Паски на топленому молоці: унікальний рецепт випічки до Великодня по-олександрійськи

Олександрійський рецепт пасок на топленому молоці досить простий, але при цьому випічка виходить пухкою і ніжною. За бажанням в тісто можна додати цукати, родзинки або курагу.

Паски на топленому молоці: унікальний рецепт випічки до Великодня по-олександрійськи - today.ua

Олександрійські паски на топленому молоці: рецепт

Складові:

  • 1 л топленого молока
  • 1 кг цукру
  • 500 г вершкового масла
  • 10 яєць
  • 3 сирих курячих жовтка
  • 150 г свіжих дріжджів
  • 3 пакетики ванільного цукру
  • 2 ст. л. коньяку
  • 2,5 кг просіяного борошна
  • 1 ч. л. солі

Етапи приготування:

1. Яйця і жовтки збийте до однорідності, влийте тепле молоко, нарізане шматочками м'яке вершкове масло і дріжджі. Перемішайте, залиште в теплому місці на 10-12 годин, можна на ніч.

2. Вранці всипте в миску з опарою сіль, ваніль, додайте родзинки або цукати, влийте коньяк, поступово вмішайте муку.

3. Замісіть м'яке і в'язке тісто, щоб воно не липло до рук, змащуйте пальці розтопленим вершковим маслом. Поставте підходити в тепле місце.

Паски на топленому молоці: унікальний рецепт випічки до Великодня по-олександрійськи 4. Збільшене в два рази тісто ще раз злегка перемісіть, потім наповніть формочки на одну третину і знову поставте підходити.

5. Випікайте паски при 180 градусах в духовці до рум'яного кольору.

6. «Шапки» охололи пасок покрийте глазур'ю і посипте кольоровою посипкою.

Смачного!

Пропонуємо вам також взяти на замітку рецепт незвичайних різнокольорових млинчиків, які можна готувати не тільки на Масляну, а й до будь-якого іншого святкового столу.