Олександрійський рецепт пасок на топленому молоці досить простий, але при цьому випічка виходить пухкою і ніжною. За бажанням в тісто можна додати цукати, родзинки або курагу.
Олександрійські паски на топленому молоці: рецепт
Складові:
- 1 л топленого молока
- 1 кг цукру
- 500 г вершкового масла
- 10 яєць
- 3 сирих курячих жовтка
- 150 г свіжих дріжджів
- 3 пакетики ванільного цукру
- 2 ст. л. коньяку
- 2,5 кг просіяного борошна
- 1 ч. л. солі
Етапи приготування:
1. Яйця і жовтки збийте до однорідності, влийте тепле молоко, нарізане шматочками м'яке вершкове масло і дріжджі. Перемішайте, залиште в теплому місці на 10-12 годин, можна на ніч.
2. Вранці всипте в миску з опарою сіль, ваніль, додайте родзинки або цукати, влийте коньяк, поступово вмішайте муку.
3. Замісіть м'яке і в'язке тісто, щоб воно не липло до рук, змащуйте пальці розтопленим вершковим маслом. Поставте підходити в тепле місце.
5. Випікайте паски при 180 градусах в духовці до рум'яного кольору.
6. «Шапки» охололи пасок покрийте глазур'ю і посипте кольоровою посипкою.
Смачного!
Пропонуємо вам також взяти на замітку рецепт незвичайних різнокольорових млинчиків, які можна готувати не тільки на Масляну, а й до будь-якого іншого святкового столу.