Today.ua

Паски на топленому молоці: унікальний рецепт випічки до Великодня по-олександрійськи

Олександрійський рецепт пасок на топленому молоці досить простий, але при цьому випічка виходить пухкою і ніжною. За бажанням в тісто можна додати цукати, родзинки або курагу.

Олександрійські паски на топленому молоці: рецепт

Складові:

Етапи приготування:

1. Яйця і жовтки збийте до однорідності, влийте тепле молоко, нарізане шматочками м'яке вершкове масло і дріжджі. Перемішайте, залиште в теплому місці на 10-12 годин, можна на ніч.

2. Вранці всипте в миску з опарою сіль, ваніль, додайте родзинки або цукати, влийте коньяк, поступово вмішайте муку.

3. Замісіть м'яке і в'язке тісто, щоб воно не липло до рук, змащуйте пальці розтопленим вершковим маслом. Поставте підходити в тепле місце.

4. Збільшене в два рази тісто ще раз злегка перемісіть, потім наповніть формочки на одну третину і знову поставте підходити.

5. Випікайте паски при 180 градусах в духовці до рум'яного кольору.

6. «Шапки» охололи пасок покрийте глазур'ю і посипте кольоровою посипкою.

Смачного!

Пропонуємо вам також взяти на замітку рецепт незвичайних різнокольорових млинчиків, які можна готувати не тільки на Масляну, а й до будь-якого іншого святкового столу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ