Класичну великодню випічку прийнято пекти за старовинними рецептами зі здобного тіста. Але якщо ви хочете поставити на святковий стіл не лише смачні, а й корисні паски, то краще вибрати рецепт із сиром без дріжджів.
Паска на Великдень із сирного тіста без дріжджів
Складові:
- 320 г сиру
- 4 яйця
- 260 г цукру
- 400 г борошна
- 250 г вершкового масла
- 12 г розпушувача
- 2 пакетики ванільного цукру
- 2 ст. л. лимонної цедри
- 3 щіпки солі
- Родзинки, курага, в'ялені журавлини до смаку.
Спосіб приготування:
Збийте блендером розм'якшене вершкове масло з цукром і ваніллю. Убийте яйце, збивайте 2 хвилини.
Популярні зараз
В Україні статус “працездатності“ визначатиме незалежний експерт
Внутрішні переселенці з п'яти областей можуть отримати 700 доларів на освіту
МОН планує встановити європейські ціни на навчання в українських вишах
В окремій ємності пюрируйте блендером сир з яйцем і сіллю, що залишилися. Об'єднайте обидві маси однієї мисці і перемішайте до однорідності. Борошно змішайте з розпушувачем, всипте промиті і обсушені сухофрукти. Додайте|добавляйте| сирну масу і ретельно перемішайте. Розкладіть тісто формами для паски, заповнюючи на дві третини обсягу.
Відправте випікатися у розігріту до 160 градусів духовку на 45-55 хвилин. Готові сирні паски без дріжджів остудіть у формах, акуратно витягніть і покрийте верхівки глазур'ю.
Смачного!
Дізнайтеся також, як спекти паску в мікрохвильовій печі. Рецепт смачної великодньої випічки за 15 хвилин.