Куряча ковбаса на Великдень: простий рецепт смачної закуски для святкового застілля

Автор: Шевченко Лилия

У великодній кошик крім пасок і фарбованих яєць прийнято класти колечко домашньої м'ясної ковбаси. Будь-яка господиня може самостійно приготувати смачну і безпечну для здоров'я ковбасу з курячого м'яса.

Куряча ковбаса на Великдень: простий рецепт смачної закуски для святкового застілля - today.ua

Куряча ковбаса на Великдень

Інгредієнти:

  • 1 кг курячого м'яса без кісток (стегно)
  • 8 часточок часнику
  • 15 г желатину
  • по 0,5 ст. л. меленого чорного перцю і курячої приправи
  • 2 ст. л. майонезу

Спосіб приготування:

М'ясо відокремте від кісток, дрібно наріжте кубиками розміром 1-2 см половину м'якоті. Інше м'ясо пропустіть двічі через м'ясорубку.

Популярні зараз

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Київстар, Vodafone та lifecell подбали про дешеві тарифи для своїх абонентів: який обсяг послуг можна за ними отримати

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

У Білому домі повідомили, коли розпочнеться постачання зброї в Україну

Змішайте фарш і шматочки курки з майонезом, пропущеним через прес часником, спеціями. В кінці всипте швидкорозчинний желатин і добре перемішайте. Куряча ковбаса на Великдень: простий рецепт смачної закуски для святкового застілля Розстеліть на столі лист харчової плівки, вздовж одного боку викладіть чверть курячого фаршу, загорніть тугу ковбаску, підкручуючи краї. Оберніть фольгою.

Аналогічним чином сформуйте ще три ковбаски. Відваріть в киплячій воді протягом години або запечіть в духовці при 80 градусах. Остудіть і поставте в холодильник. Перед подачею до столу звільніть ковбасу від плівки і фольги, наріжте тонкими кружечками.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

На десерт можна спекти рулет з маком на Великдень. Смачна випічка готується дуже просто.