Today.ua

Квашена капуста може завдати шкоди здоров'ю при неправильному вживанні

Квашена капуста містить величезні запаси Вітамінів С, А, К і B6, а також мікроелементів: калію, міді, магнію, заліза, цинку. Хрусткий салат покращує травлення завдяки клітковині і молочнокислим бактеріям. Однак є у квашеної капусти і цілий ряд протипоказань.

При надмірному вживанні квашеної капусти може початися зворотний ефект. Замість поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту, починається здуття живота і підвищене газоутворення.

Квашена капуста потенційно небезпечна для гіпертоніків. Підвищена кількість солі в салаті провокує підвищення артеріального тиску. З цієї причини, людям, які страждають серцево-судинними захворюваннями, слід з великою обережністю включати в раціон салат з квашеної капусти.

Знизити споживання даного овочевого салату коштує людям зі зниженою секрецією шлунка, гастриті, виразці і нирковій недостатності.

Здоровим людям дозволяється в день з'їдати порцію квашеної капусти вагою не більше 200 грам.

Поєднувати салат найкраще з жирними і смаженими, м'ясними та рибними стравами, кашами, картоплею. У цьому випадку продукт допоможе організму ефективніше переварити їжу.

Поліпшити смакові якості і збільшити користь салату можна шляхом додавання в нього додаткові продукти. Наприклад, квашена капуста з буряком не тільки стає кориснішою, але і набуває нових смакові якості, ефектно і апетитно виглядає на обідньому столі. Рецепт простий і доступний всім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ