Квашена капуста - один з найважливіших продуктів харчування в зимовий період, оскільки вона багата на вітаміни, мікроелементи і клітковину. Хрумкий салат зміцнює імунітет, захищає від багатьох хвороб і покращує роботу ШКТ. Найпростіше приготувати квашену капусту у банці.
Квашена капуста у банці
Інгредієнти:
- 2,5 кг капусти
- 1 середня морква
- 6 горошин чорного перцю
- 5 горошин запашного перцю
- 2 лаврові листи
Для розсолу:
- 1 л очищеної води
- 1,5 ст. л. солі
- 1,5 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Качан капусти нашаткуйте на спеціальній тертці або за допомогою гострого ножа. Перекладіть у глибоку миску. Моркву натріть на тертці, додайте до подрібненої капусти, перемішайте до однорідності.
До овочів всипте поламані на шматочки лаврове листя, горошини чорного та запашного перцю. Знову перемішайте. У чисту і суху 3-літрову банку щільно укладіть овочеву суміш із прянощами. Воду в каструлі доведіть до кипіння, всипте сіль та цукор, заважайте ложкою до розчинення кристаликів. Дайте розсолу охолонути до кімнатної температури.
У банку з капустою влийте остиглий розсіл. Поставте ємність на тарілку, накрийте марлею та залиште на три дні у теплому місці. Довгою дерев'яною шпажкою щодня проколюйте вміст банки до самого дна, щоб виходив вуглекислий газ. Зберігайте готову квашену капусту у банку в холодильнику.
Смачного!
Приготуйте також борщ із квашеною капустою. Простий рецепт смачного та корисного обіду для всієї родини.