Today.ua

Квашена капуста в банці нашвидкуруч: найпростіший рецепт хрумкого та соковитого салату

Квашена капуста - один з найважливіших продуктів харчування в зимовий період, оскільки вона багата на вітаміни, мікроелементи і клітковину. Хрумкий салат зміцнює імунітет, захищає від багатьох хвороб і покращує роботу ШКТ. Найпростіше приготувати квашену капусту у банці.

Квашена капуста у банці

Інгредієнти:

Для розсолу:

Спосіб приготування:

Качан капусти нашаткуйте на спеціальній тертці або за допомогою гострого ножа. Перекладіть у глибоку миску. Моркву натріть на тертці, додайте до подрібненої капусти, перемішайте до однорідності.

До овочів всипте поламані на шматочки лаврове листя, горошини чорного та запашного перцю. Знову перемішайте. У чисту і суху 3-літрову банку щільно укладіть овочеву суміш із прянощами. Воду в каструлі доведіть до кипіння, всипте сіль та цукор, заважайте ложкою до розчинення кристаликів. Дайте розсолу охолонути до кімнатної температури.

У банку з капустою влийте остиглий розсіл. Поставте ємність на тарілку, накрийте марлею та залиште на три дні у теплому місці. Довгою дерев'яною шпажкою щодня проколюйте вміст банки до самого дна, щоб виходив вуглекислий газ. Зберігайте готову квашену капусту у банку в холодильнику.

Смачного!

Приготуйте також борщ із квашеною капустою. Простий рецепт смачного та корисного обіду для всієї родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ