Картопляний лаваш можна приготувати за півгодини із залишків пюре з картоплі. Така випічка може замінити хліб або стати повноцінним сніданком. Подавати картопляний лаваш можна як у теплому, так і холодному вигляді.
Лаваш із картопляного пюре
Складові:
- 350 картопляного пюре
- 1 склянка борошна
- 0,3 ч. л. харчової соди
- Дрібка лимонної кислоти
- 1,5 ст. л. рафінованої рослинної олії
- Сіль за смаком
- Приправи до смаку
Спосіб приготування:
У глибокій мисці змішайте борошно із сіллю, содою та лимонною кислотою. У картопляне пюре додайте олію та улюблені приправи, перемішайте до однорідності. Якщо готового пюре немає, його можна приготувати із п'яти картоплин. Перекладіть пюре в миску із сухими інгредієнтами, замісіть еластичне тісто, яке не липне до рук. За необхідності можна додати трохи борошна.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Готове тісто розділіть на невеликі шматочки, розкотіть качалкою в тонкі коржики. Смажте картопляний лаваш на сухій сковороді до рум'яної скоринки з обох боків. Також можна викласти коржики на лист і запекти в духовці.
Смачного!
Приготуйте також омлет із лавашем та улюбленою начинкою. Рецепт смачного сніданку за 5 хвилин.