Today.ua

Ліниві голубці у сковорідці: головний секрет смачної страви на обід

Ліниві голубці - чудовий варіант ситного обіду, який не вимагає багато часу. Він буквально створений для тих, хто не любить довго возитися з приготуванням. Кулінари радять дотриматися ключового правила, щоб вироби радували своїм виглядом і смаком.

Голубці – одна з традиційних українських страв. Але кожна господиня знає, що з ними доводиться довго гратись і дещо часто присвятити кухні. Відварити капусту, рис, зробити засмажку, формувати... Для людей, які хочуть заощадити час ледачі голубці - оптимальний вибір.

Кухарі акцентували увагу на тому, що потрібно якомога тонше нашаткувати капусту. Це головний секрет у рецепті. При цьому ваші голубчики повинні бути невеликого розміру, щоб добре пропарились не тільки у духовці, але і у звичайній сковороді.

Візьміть 200 г капусти, півкілограма фаршу і 100 г рису. Також вам знадобляться 200 г сметани, столова ложка томатної пасти, трохи рослинної олії, морква, цибулина, одне куряче яйце, чайна ложка цукру, сіль та спеції за смаком.

Відваріть рис до напівготовності і дрібно поріжте капусту. Цибулю потрібно нарізати кубиком і натерти моркву на дрібну тертку. Змішайте крупу з овочами, яйцем та спеціями.

Сформуйте тефтелі і покладіть їх на змащену олією сковорідку. Залийте ледачі голубці соусом зі сметани та томатної пасти зі спеціями.

Час приготування – близько 40 хвилин під кришкою. Смачного!

Пропонуємо також приготувати швидкий обід у мультиварці: всього за півгодини ви отримаєте соковите куряче рагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ