Today.ua

Краще не вживати: які сорти хліба шкодять здоров'ю

Мало хто повністю виключив хліб із раціону, та й навряд чи це потрібно. Головний продукт нашого столу навчилися готувати за безліччю рецептів – на будь-який смак. Однак деякі види завдадуть організму шкоду, а не користь.

Експерти з харчування проаналізували склад різних хлібобулочних виробів. В ультраобробленому, рафінованому хлібі із пшеничного борошна багато простих вуглеводів та мало клітковини. У ньому часто містяться консерванти, рослинні олії та цукор.

Друге місце антирейтингу віддано солодкому хлібові з корицею. Дієтологи назвали його шкідливим через велику кількість цукру у складі.

Цільнозерновий хліб випікають із подрібнених зерен. У нього потрапить їхня оболонка, в якій багато корисних речовин - вітаміни Е, В, а також клітковина. Проте фахівці нагадали, що такий хліб занадто грубий – його треба з обережністю вживати людям із проблемами ШКТ.

Найкращим хлібом названий житній, який містить утричі більше клітковини, ніж пшеничний. Він низькокалорійний, краще засвоюється організмом та прискорює обмін речовин.

Раніше ми повідомляли як організму кредит кави. Виявляється, найулюбленіший напій більшості людей планети краще не вживати тим, хто має проблеми з психікою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ