Запечена курка та картопля давно вже нікого не дивують. Для новорічного столу ці страви надто поживні та важкі. Приготуйте для гостей на гаряче одну з вишуканих, ситних і водночас легких страв італійської кухні!
Куряча грудка з начинкою капрезе
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка
- 150 г сиру Моцарелла
- 1 середній помідор
- 3 гілочки базиліка
Для маринаду:
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. меленого перцю
Спосіб приготування: У свіжому філе курки на кістки зробіть по 5-7 надрізів ножем з усіх боків. Змішайте інгредієнти для маринаду і натріть отриманою пастою м'ясо, залиште на 30-50 хвилин.
Популярні зараз
Тим часом томати та сир наріжте тонкими скибочками. Візьміть по скибочці помідора і моцарели, помістіть між ними лист базилика і вставте в один з розрізів, які були зроблені в курячому філе. Наповніть начинкою всі розрізи. Перекладіть підготовлену курячу грудку на лист з пергаментним папером. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 35 хвилин.
Різотто з грибами та сиром
Інгредієнти:
- 300 г рису
- 300 г грибів
- 150 мл білого вина
- 100 мл оливкової олії
- 4 часточки часнику
- 15 г розмарину
- 70 г вершкового масла
- 100 г сиру Пармезан
- 500 мл овочевого бульйону або води
Спосіб приготування: Рис трохи обсмажте на сухій сковороді, влийте вино, готуйте до повного випаровування рідини. Влийте близько 100 мл бульйону, дочекайтеся його випаровування, знову влийте бульйон, продовжуйте, поки цей інгредієнт не закінчиться. Додайте половину вершкового масла в процесі приготування.
На окремій сковороді з оливковою олією та часником обсмажте гриби з розмарином. Перекладіть гриби до рису, перемішайте. Через хвилин 10 зніміть з вогню, додайте вершкове масло, що залишилося, і тертий сир.
Паста з куркою у вершковому соусі
Інгредієнти:
- 300-400 г макаронних виробів
- 300 г курячого філе
- 400 мл (10%) вершків
- 50 г сиру
- 50 мл білого сухого вина
- 2 зубчики часнику
- Сіль, чорний перець та базилік за смаком
Спосіб приготування: Обсмажте подрібнений часник у олії, додайте нарізане шматочками куряче м'ясо, поперчіть і посоліть до смаку. Через кілька хвилин залийте курку вином, тушкуйте 5 хвилин. Влийте у сковороду вершки, готуйте помішуючи до загусання.
Макарони відваріть до готовності пасту, відкиньте на друшляк, а потім перекладіть у сковороду з курячим філе, всипте тертий сир. Готуйте всі разом під кришкою три хвилини.
Смачного!
Приготуйте також найкращі салати до новорічного столу із трьох інгредієнтів. Смачні закуски на швидку руку.