Запечена курка та картопля давно вже нікого не дивують. Для новорічного столу ці страви надто поживні та важкі. Приготуйте для гостей на гаряче одну з вишуканих, ситних і водночас легких страв італійської кухні!
Куряча грудка з начинкою капрезе
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка
- 150 г сиру Моцарелла
- 1 середній помідор
- 3 гілочки базиліка
Для маринаду:
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. меленого перцю
Спосіб приготування:
Тим часом томати та сир наріжте тонкими скибочками. Візьміть по скибочці помідора і моцарели, помістіть між ними лист базилика і вставте в один з розрізів, які були зроблені в курячому філе. Наповніть начинкою всі розрізи. Перекладіть підготовлену курячу грудку на лист з пергаментним папером. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 35 хвилин.
Різотто з грибами та сиром
Інгредієнти:
- 300 г рису
- 300 г грибів
- 150 мл білого вина
- 100 мл оливкової олії
- 4 часточки часнику
- 15 г розмарину
- 70 г вершкового масла
- 100 г сиру Пармезан
- 500 мл овочевого бульйону або води
Спосіб приготування:
На окремій сковороді з оливковою олією та часником обсмажте гриби з розмарином. Перекладіть гриби до рису, перемішайте. Через хвилин 10 зніміть з вогню, додайте вершкове масло, що залишилося, і тертий сир.
Паста з куркою у вершковому соусі
Інгредієнти:
- 300-400 г макаронних виробів
- 300 г курячого філе
- 400 мл (10%) вершків
- 50 г сиру
- 50 мл білого сухого вина
- 2 зубчики часнику
- Сіль, чорний перець та базилік за смаком
Спосіб приготування:
Макарони відваріть до готовності пасту, відкиньте на друшляк, а потім перекладіть у сковороду з курячим філе, всипте тертий сир. Готуйте всі разом під кришкою три хвилини.
Смачного!
Приготуйте також найкращі салати до новорічного столу із трьох інгредієнтів. Смачні закуски на швидку руку.