При неправильному зберіганні часник стає м'яким і сухим, втрачає аромат, цілющі властивості та пекучий смак. Прості поради допоможуть зберегти часник до весни в умовах міської квартири.
Насамперед, слід правильно вибирати часник, оскільки далеко не кожен овоч підлягає довгому зберіганню. Відмовтеся від покупки часнику, якщо він почав псуватися. Будь-які пошкодження оболонки, ознаки цвілі говорять про те, що такий овоч дуже скоро псуватиметься і вам доведеться його викинути. Часник для зберігання повинен бути важким і пружним, дуже легкі головки, які легко продавлюються пальцем краще не купувати.
У домашніх умовах зберігати часник можна лише у темному, прохолодному та сухому місці з гарною вентиляцією. Головки часнику слід скласти в паперовий пакет або плетений кошик. Складати в холодильник часник не варто, оскільки він швидко проросте, а його часточки стануть м'якими.
Очищені зубчики часнику зберігаються дуже короткий час. Для продовження терміну придатності складіть часточки без лушпиння в скляну банку, накрийте кришкою і поставте в холодильник. Так ви на пару днів продовжите життя часнику.
За бажання, можна заморозити часточки часнику, вони втратять щільність і пружність, але збережеться пряний і пекучий смак. Заморожений часник – чудова приправа для різноманітних страв. Зберігайте часник у холодильнику близько трьох місяців.
Дізнайтеся також, які унікальні властивості набуває часник у процесі заморозки.