Манна каша тільки в тому випадку буде смачною, якщо вам вдасться зварити її ідеальну консистенцію і без грудочок. Манку можна приготувати на молоці або воді, але обов'язково слід дотримуватися пропорцій і робити все за правилами.
Манна каша середньої густоти без грудочок
Складові:
- 200 мл молока або суміші молока з водою
- 1 ст. л. з гіркою манної крупи
- Дрібка солі
- 2 ч. л. вершкового масла
- 0,3 пакетика ванільного цукру
- Цукор або мед за смаком
Спосіб приготування:
Зі вказаних продуктів вийде манна каша середньої густоти. Якщо ви любите рідку манку, то зменшіть кількість крупи, якщо ж віддаєте перевагу густій каші, то можна всипати до 2 ст. л. манки. За бажанням, смак манної каші можна покращити шляхом додавання кориці, цедри цитрусових, родзинок, цукатів тощо.
Каструлю з товстим дном поставте на середній вогонь. Влийте молоко (або молоко з водою) та доведіть до кипіння. Всипте в киплячу рідину сіль і цукор до смаку, кристали повинні повністю розчинитися.
Додайте в кашу вершкове масло, ретельно перемішайте і зніміть з вогню. Дайте манці настоятися під кришкою близько 10 хвилин. Подавайте манну кашу гарячою з варенням, медом або свіжими ягодами.
Смачного!
Приготуйте також смачну розсипчасту рисову кашу на сковороді. Рецепт простої та апетитної вечері для всієї родини нашвидкуруч.