Today.ua

Манка без грудочок: рецепт приготування ідеальної за консистенцією каші

Манна каша тільки в тому випадку буде смачною, якщо вам вдасться зварити її ідеальну консистенцію і без грудочок. Манку можна приготувати на молоці або воді, але обов'язково слід дотримуватися пропорцій і робити все за правилами.

Манна каша середньої густоти без грудочок

Складові:

Спосіб приготування:

Зі вказаних продуктів вийде манна каша середньої густоти. Якщо ви любите рідку манку, то зменшіть кількість крупи, якщо ж віддаєте перевагу густій каші, то можна всипати до 2 ст. л. манки. За бажанням, смак манної каші можна покращити шляхом додавання кориці, цедри цитрусових, родзинок, цукатів тощо.

Каструлю з товстим дном поставте на середній вогонь. Влийте молоко (або молоко з водою) та доведіть до кипіння. Всипте в киплячу рідину сіль і цукор до смаку, кристали повинні повністю розчинитися. Тонким струмком всипайте манну крупу, постійно і інтенсивно помішуючи. Таким чином, вам вдасться уникнути збивання крупи в грудочки, що дозволить зварити кашу без щільних вкраплень. Варіть манку, не припиняючи помішувати, близько п'яти хвилин. Крупа повинна набрякнути та вбрати рідину.

Додайте в кашу вершкове масло, ретельно перемішайте і зніміть з вогню. Дайте манці настоятися під кришкою близько 10 хвилин. Подавайте манну кашу гарячою з варенням, медом або свіжими ягодами.

Смачного!

Приготуйте також смачну розсипчасту рисову кашу на сковороді. Рецепт простої та апетитної вечері для всієї родини нашвидкуруч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ