Маринована скумбрія експрес-посолу: рецепт приготування корисної закуски за 2 години

Автор: Анастасия Березовская

Однією з найкорисніших та поживних серед риб є скумбрія, і вона чудово підходить для соління. У ній міститься багато вітамінів та мінералів, включаючи вітаміни груп В, A, E, D, С, K, а також кальцій, фосфор, магній, сірка та хлор. Скумбрія позитивно впливає на роботу нервової системи, врегулює гормональний фон, зміцнює судини та кістки.

Маринована скумбрія експрес-посолу: рецепт приготування корисної закуски за 2 години - today.ua

Вибираючи скумбрію, віддавайте перевагу тушці середнього розміру, оскільки у процесі приготування риба зменшиться у розмірах. Запах, колір та пружність риби не повинні викликати сумнівів у її свіжості. Перед маринуванням скумбрію краще розібрати на філе, завдяки чому можна буде вживати вже через 2-3 години після приготування.

Маринована скумбрія швидкого посолу

Інгредієнти:

  • 2 скумбрії
  • 50 г солі
  • 20 г цукру
  • 14 г меленого коріандру
  • 2 лаврових листи
  • 6 горошків чорного перцю
  • 20 г гірчиці у зернах
  • 1 цибулина
  • 15 мл 9-процентного оцту

Спосіб приготування: Маринована скумбрія експрес-посолу: рецепт приготування корисної закуски за 2 години

Популярні зараз

ПФУ припустився помилки в індексації пенсій та почав повертати гроші українцям

У Німеччині виник гострий дефіцит працівників: названо найпопулярніші професії

НБУ назвав банки, яким українці довірили свої гроші: рейтинг за депозитами

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який кардинально змінить покарання для ухилянтів від мобілізації

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Розберіть рибу на філе, ретельно промийте та висушіть паперовим рушником.
  2. Гірчицю, перець, лаврушку, коріандр, цукор та сіль змішайте та перемеліть у блендері.
  3. Заправкою, що вийшла, добре натріть рибу з усіх боків. Загорніть у рукав чи харчову плівку і залиште у холодильнику на дві-три години.
  4. Коли риба буде готова, філе потрібно вимити від спецій, нарізати на шматочки і полити маслом.
  5. Цибулю тонко нарізати півкільцями, побризкати оцтом і додати цукор. Маринувати 5 хвилин, а потім викласти на скумбрію.

Готово! Смачного!

Нагадаємо, ми розповідали, чи можна їсти сало щодня. Вчені розвінчали головний міф.