Однією з найкорисніших та поживних серед риб є скумбрія, і вона чудово підходить для соління. У ній міститься багато вітамінів та мінералів, включаючи вітаміни груп В, A, E, D, С, K, а також кальцій, фосфор, магній, сірка та хлор. Скумбрія позитивно впливає на роботу нервової системи, врегулює гормональний фон, зміцнює судини та кістки.
Вибираючи скумбрію, віддавайте перевагу тушці середнього розміру, оскільки у процесі приготування риба зменшиться у розмірах. Запах, колір та пружність риби не повинні викликати сумнівів у її свіжості. Перед маринуванням скумбрію краще розібрати на філе, завдяки чому можна буде вживати вже через 2-3 години після приготування.
Маринована скумбрія швидкого посолу
Інгредієнти:
- 2 скумбрії
- 50 г солі
- 20 г цукру
- 14 г меленого коріандру
- 2 лаврових листи
- 6 горошків чорного перцю
- 20 г гірчиці у зернах
- 1 цибулина
- 15 мл 9-процентного оцту
Спосіб приготування:
- Розберіть рибу на філе, ретельно промийте та висушіть паперовим рушником.
- Гірчицю, перець, лаврушку, коріандр, цукор та сіль змішайте та перемеліть у блендері.
- Заправкою, що вийшла, добре натріть рибу з усіх боків. Загорніть у рукав чи харчову плівку і залиште у холодильнику на дві-три години.
- Коли риба буде готова, філе потрібно вимити від спецій, нарізати на шматочки і полити маслом.
- Цибулю тонко нарізати півкільцями, побризкати оцтом і додати цукор. Маринувати 5 хвилин, а потім викласти на скумбрію.
Готово! Смачного!
Нагадаємо, ми розповідали, чи можна їсти сало щодня. Вчені розвінчали головний міф.