Восени за найдоступнішими цінами можна купити і законсервувати на зиму помідори, огірки, кабачки, болгарський перець, капусту, цибулю, моркву. Мариноване овочеве асорті дозволить взимку поповнити запас вітамінів і урізноманітнює меню.
Мариноване овочеве асорті на зиму
Інгредієнти на одну трилітрову банку:
- 6 помідорів
- 4 огірка
- ¼ вилка білокачанної капусти
- 5 суцвіть цвітної капусти
- 1 стручок болгарського перцю
- 1 цибулина
- 1 морква
- 4 зубчики часнику
- 3-4 суцвіття кропу
- 1 лавровий лист
- 3 горошини запашного перцю
- 0,5 ч. л. чорного перцю горошком
- 3 ст. л. оцту 9%
- 2 ст. л. солі
- 1 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
Овочі вимийте і складіть щільно в банку, перець можна нарізати часточками, кабачки - кружечками. Укладати найкраще шарами. На дно ємності огірки і капусту, потім викладіть кабачки, томати, часточки перцю. За бажанням, в мариноване асорті можна додати тверді сливи або виноград, часточки яблук.
Додайте в банку кріп, горошини чорного і запашного перцю, часник, лавровий лист. Залийте окропом до самого верху, накрийте кришкою.
У банку влийте оцет, залийте киплячим маринадом і герметично закупорьте. Поставте охолоджуватися в перевернутому стані, обов'язково укутайте банку ковдрою. Зберігайте мариноване овочеве асорті в темній прохолодній коморі.
Смачного!
Приготуйте також дуже смачні мариновані кабачки по-корейськи. Рецепт хрусткою закуски за 30 хвилин.