Today.ua

Мариноване асорті на зиму з осінніх овочів: швидкий рецепт без стерилізації

Восени за найдоступнішими цінами можна купити і законсервувати на зиму помідори, огірки, кабачки, болгарський перець, капусту, цибулю, моркву. Мариноване овочеве асорті дозволить взимку поповнити запас вітамінів і урізноманітнює меню.

Мариноване овочеве асорті на зиму

Інгредієнти на одну трилітрову банку:

Спосіб приготування:

Овочі вимийте і складіть щільно в банку, перець можна нарізати часточками, кабачки - кружечками. Укладати найкраще шарами. На дно ємності огірки і капусту, потім викладіть кабачки, томати, часточки перцю. За бажанням, в мариноване асорті можна додати тверді сливи або виноград, часточки яблук.

Додайте в банку кріп, горошини чорного і запашного перцю, часник, лавровий лист. Залийте окропом до самого верху, накрийте кришкою.

Через 15 хвилин злийте воду в каструлю і поставте на вогонь. У банку насипте сіль і цукор. Залийте киплячою рідиною, знову накрийте кришкою і залиште на 15-20 хвилин. Перелийте воду з банки назад в каструлю, доведіть до кипіння.

У банку влийте оцет, залийте киплячим маринадом і герметично закупорьте. Поставте охолоджуватися в перевернутому стані, обов'язково укутайте банку ковдрою. Зберігайте мариноване овочеве асорті в темній прохолодній коморі.

Смачного!

Приготуйте також дуже смачні мариновані кабачки по-корейськи. Рецепт хрусткою закуски за 30 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ