Щоб не купувати взимку до святкового столу дорогі мариновані гриби в банках, можна восени законсервувати кабачки, але по особливому рецепту. Шматочки маринованих овочів за смаком дуже сильно нагадують гриби.
Мариновані кабачки як гриби на зиму
Інгредієнти:
- 1300 г кабачків
- 100 мл соняшникової рафінованої олії
- 1 ч. л. меленого чорного перцю
- 3 ст. л. цукру
- 1 ст. л. солі
- 1 пучок зелені кропу
- 100 мл столового оцту 9%
- 3 зубчики часнику
Спосіб приготування:
Кабачки очистіть від шкірки, поріжте кубиками або четвертинками кілець. Перекладіть в глибоку миску.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Всипте до нарізаних овочів сіль, цукор, мелений перець, подрібнені зубчики часнику, нарізану дрібно зелень кропу і перемішайте. Потім влийте олію і оцет, знову перемішайте і залиште на три години при кімнатній температурі. Миску накрийте плівкою, рушником або кришкою. Час від часу перемішуйте вміст миски, щоб кабачки краще промаринувалися.
Підготуйте дві півлітрові банки, розкладіть по ним кабачки зі спеціями. Стерилізуйте при слабкому кипінні близько 10 хвилин.
Закатайте банки і відправте остигати догори дном, під теплою ковдрою. Готові кабачки як гриби зберігайте в темному місці.
Приємного апетиту!
Приготуйте також малосольні кабачки з соєвим соусом. Рецепт закуски дуже простий і швидкий.