Мариновані кабачки як гриби на зиму: рецепт хрусткого салату з кропом і часником

Щоб не купувати взимку до святкового столу дорогі мариновані гриби в банках, можна восени законсервувати кабачки, але по особливому рецепту. Шматочки маринованих овочів за смаком дуже сильно нагадують гриби.

Мариновані кабачки як гриби на зиму: рецепт хрусткого салату з кропом і часником  - today.ua

Мариновані кабачки як гриби на зиму

Інгредієнти:

  • 1300 г кабачків
  • 100 мл соняшникової рафінованої олії
  • 1 ч. л. меленого чорного перцю
  • 3 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. солі
  • 1 пучок зелені кропу
  • 100 мл столового оцту 9%
  • 3 зубчики часнику

Спосіб приготування:

Кабачки очистіть від шкірки, поріжте кубиками або четвертинками кілець. Перекладіть в глибоку миску.

Всипте до нарізаних овочів сіль, цукор, мелений перець, подрібнені зубчики часнику, нарізану дрібно зелень кропу і перемішайте. Потім влийте олію і оцет, знову перемішайте і залиште на три години при кімнатній температурі. Миску накрийте плівкою, рушником або кришкою. Час від часу перемішуйте вміст миски, щоб кабачки краще промаринувалися.

Мариновані кабачки як гриби на зиму: рецепт хрусткого салату з кропом і часником Підготуйте дві півлітрові банки, розкладіть по ним кабачки зі спеціями. Стерилізуйте при слабкому кипінні близько 10 хвилин.

Закатайте банки і відправте остигати догори дном, під теплою ковдрою. Готові кабачки як гриби зберігайте в темному місці.

Приємного апетиту!

Приготуйте також малосольні кабачки з соєвим соусом. Рецепт закуски дуже простий і швидкий.