Щоб не купувати взимку до святкового столу дорогі мариновані гриби в банках, можна восени законсервувати кабачки, але по особливому рецепту. Шматочки маринованих овочів за смаком дуже сильно нагадують гриби.
Мариновані кабачки як гриби на зиму
Інгредієнти:
- 1300 г кабачків
- 100 мл соняшникової рафінованої олії
- 1 ч. л. меленого чорного перцю
- 3 ст. л. цукру
- 1 ст. л. солі
- 1 пучок зелені кропу
- 100 мл столового оцту 9%
- 3 зубчики часнику
Спосіб приготування:
Кабачки очистіть від шкірки, поріжте кубиками або четвертинками кілець. Перекладіть в глибоку миску.
Всипте до нарізаних овочів сіль, цукор, мелений перець, подрібнені зубчики часнику, нарізану дрібно зелень кропу і перемішайте. Потім влийте олію і оцет, знову перемішайте і залиште на три години при кімнатній температурі. Миску накрийте плівкою, рушником або кришкою. Час від часу перемішуйте вміст миски, щоб кабачки краще промаринувалися.
Закатайте банки і відправте остигати догори дном, під теплою ковдрою. Готові кабачки як гриби зберігайте в темному місці.
Приємного апетиту!
Приготуйте також малосольні кабачки з соєвим соусом. Рецепт закуски дуже простий і швидкий.