Today.ua

Мариновані печериці на Великдень: рецепт смачної закуски за 30 хвилин

Мариновані гриби у магазині коштують досить дорого. Щоб не витрачати даремно гроші, можна приготувати смачну закуску на Великдень із маринованих печериць у домашніх умовах.

Мариновані печериці своїми руками за 30 хвилин

Складові:

Спосіб приготування:

Для цього рецепту найкраще брати дрібні печериці, але підійдуть і великі. Ретельно промийте гриби, за необхідності розріжте на дві або чотири частини. Відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва волога. Доведіть до кипіння 1 л води, акуратно перекладіть гриби. Кип'ятіть на середньому вогні протягом п'яти хвилин. Вимкніть плиту, каструлю з грибами накрийте кришкою та залиште на 20 хвилин.

У скляну банку покладіть спеції, вказані у рецептурі. Гриби відкиньте на сито, коли вода стіче, перекладіть у ємність зі спеціями. Закрийте банку поліетиленовою кришкою, кілька разів струсіть, щоб вміст банки добре перемішався.

Дайте грибам у банку повністю охолонути і поставте в холодильник. Через добу мариновані печериці готові до вживання.

Смачного!

Приготуйте до великоднього столу салат із маринованих овочів. Простий рецепт корисної та смачної страви до свята.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ