Одна з найпростіших і смачних заготовок на зиму - це маринований перець часточками з медом і часником. Виходить відмінна закуска до святкового столу або сімейного вечері.
Маринований перець з медом
Інгредієнти:
- 3 кг болгарського перцю різних кольорів
- 2 головки часнику
- 8 горошин запашного перцю
- 1 л води
- 1 ст. л. солі
- 0,5 склянки цукру
- 4 ст. л. меду
- 0,5 склянки рафінованої соняшникової олії
- 0,5 склянки оцту 9%
Спосіб приготування:
Перець очистіть від насіннєвих коробок, наріжте часточками на 4-6 частин. За бажанням, можна порізати перець широкими кільцями.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
У каструлю налийте воду, додайте олію і оцет, мед, цукор і спеції. Коли рідина закипить, всипте зубчики часнику. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння. Вміст буде пінитися, тому ємність краще вибирати високу. Проваріть на невеликому вогні 5-6 хвилин.
Коли піна майже зникне, акуратно опустіть в маринад часточки перцю, щоб рідина повністю покривала овочі. Через 6-7 хвилин розкладіть перець по чистим банкам, залийте киплячим маринадом і герметично закупорьте.
Смачного!
Приготуйте також мариноване асорті на зиму. Складати в банку можна будь-які овочі, вийде дуже ароматно і смачно.