Today.ua

Медики назвали крупу, яка підвищує ризик розвитку діабету

В результаті останніх досліджень, стало відомо, що вживання білого рису шкодить організму і може призвести до розвитку такого захворювання, як цукровий діабет.

Протягом 10 років науковці проводили експеримент за участю близько 130 тисяч осіб. З'ясувалося, що вживання білого рису збільшує ризики розвитку діабету. Це пов'язано з тим, що через цей продукт відбувається набір зайвої ваги. Також при обробці крупа втрачає майже всі свої корисні властивості, включаючи вітамін В. Білий рис має високий глікемічний індекс. через що відбувається скачок показників цукру в крові.

В результаті іншого дослідження, в якому брали участь більше 45 тисяч осіб, вчені прийшли до висновку, що ризик розвитку діабету на 11% вище у тих. хто регулярно вживає білий рис. З'ясувалося, що найбільшу кількість випадків захворювання виявили у жителів Південної Азії, де рис є одним з основних продуктів харчування. Також жителі східних країн мають генетичну схильність до розвитку захворювання.

Вчені радять знизити споживання білого рису або замінити його на коричневий нешліфований рис.

Нагадаємо, вчені розробили першу вакцину проти цукрового діабету. Канадські вчені розробили ліки проти аутоімунних захворювань, які виявилася ефективними в лікуванні діабету І типу. На розвиток цього типу впливають вірусні інфекції, і виникає він, як правило, в ранньому дитинстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ