Важливо, щоб м'ясо було максимально свіже, щоб уникнути отруєнь. Господині часто зберігають його у морозильній камері. Однак трапляються випадки, коли немає можливості відправити його до холодильника. Кулінарні експерти розповіли, що робити у такій ситуації.
Пам'ятайте, що м'ясо перед зберіганням потрібно промити проточною водою. Потім його необхідно очистити від бактерій. У цьому допоможе розчин із солі та куркуми, куди слід відправити продукт.
Знову промийте м'ясо, після чого просушіть його паперовим рушником. Тепер воно близько тижня буде зберігатися у холодильнику при температурі в 2-6 градусів. Якщо ж доступу до нього немає, спробуйте зберегти його наступними способами.
У сольовому розчині
Розчиніть склянку солі в ємності з водою і намочіть у ньому бавовняний рушник. Оберніть шматок м'яса папером, а потім – цим рушником. Сіль перешкоджатиме розмноженню мікробів і продукт довше зберігатиметься свіжим.
В оцті чи лимонному соку
Щоб продовжити термін придатності м'яса, натріть його розрізаним лимоном або добре вимочіть в оцті. Помістіть продукт у скляний посуд – закривати не потрібно.
У кропиві
Візьміть листя кропиви і загорніть у них шматок м'яса. Відправте його в скляну або емальовану ємність, яку необхідно обернути вологою тканиною.
Нещодавно медики назвали найкорисніше та найдоступніше м'ясо у світі.