Today.ua

Справжні українські вареники з консервованою квасолею – ідеальна страва на обід для всієї родини

Вареники – одна зі складових української кухні. Їх роблять із зовсім різними начинками: сиром, вишнями, картоплею, капустою. А ми пропонуємо вам спробувати ситніший варіант – з консервованою квасолею.

Обід з такою стравою подарує на довго відчуття ситості та також сприятливо вплине на роботу ШКТ. Рецептом справжніх українських вареників поділився успішний український кулінар, переможець шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко.

"Будемо ліпити з вами вареники. Просто так. Бо це якось магічно, коли українці у різних містах одночасно ліплять вареники. Ну а що поробиш, коли українці - магічні. Навіть борщ, зварений українцем, стає зіллям і джерелом великої енергії. Але насправді, я просто хочу, щоб ви думками зупинилися на годинку, поліпили вареники та перезавантажилися", - зазначив Євген Клопотенко.

Українські вареники з консервованою квасолею – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. У миску насипаємо муку, вбиваємо в неї яйце - перемішуємо руками. Додаємо води, щіпку солі та вимішуємо до еластичності.
  2. Тісто залишаємо "відпочивати" на 10-15 хвилин.
  3. У цей час дрібно нарізаємо цибулю та обсмажуємо її до золотистого кольору.
  4. Консервовану квасолю зливаємо через сито та викладаємо у ємність. Солимо і перчимо. Туди ж додаємо обсмажену цибулю і перебиваємо блендером так, щоб залишалися маленькі шматочки квасолі.
  5. Розкочуємо тісто і ліпимо вареники.
  6. Готові вареники додаємо в кип'ячену воду і варимо 5 хвилин.
  7. Подавати вареники з квасолею можна зі сметаною або олією.
Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також скуштувати салат з капустою на вечерю з одного інгредієнта: звичайна страва з дуже смачною заправкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ