Справжній український борщ на свинячих ребрах: рецепт від переможця «МастерШеф»

Автор: Анастасия Березовская

Борщ готується в кожній українській родині, і кожна господиня знає свій ідеальний рецепт. Євген Клопотенко, переможець 5 сезону кулінарного шоу «МастерШеф», поділився своїм рецептом першої страви, яку він готує на свинячих ребрах.

Справжній український борщ на свинячих ребрах: рецепт від переможця «МастерШеф» - today.ua

Порадуйте свою сім'ю смачною стравою з насиченим смаком.

Український борщ на свинячих ребрах - рецепт

Інгредієнти:

  • 500 грамів свинячих ребер
  • 2 буряки
  • 2 помідори
  • 1/4 кореня селери
  • 1/4 капустини
  • 4 картоплини
  • 2 моркви
  • 1 цибулина
  • 1 солодкий перець
  • 2 копчені груші
  • 300 мл томатного соку
  • 2 чайні ложки томатної пасти
  • 3 літри води
  • 30 грамів вершкового масла
  • 2 лаврові листочки
  • 3 горошини запашного перцю
  • 1 головка часнику
  • Сіль до смаку

Спосіб приготування:

Справжній український борщ на свинячих ребрах: рецепт від переможця «МастерШеф»

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Розігріваємо духовку до 200 градусів і запікаємо свинячі ребра 30 хвилин до золотистої скоринки.
  2. Промиваємо корінь селери й нарізаємо. Нарізаємо такими ж шматочками, як і селера, моркву.
  3. Запечені ребра опускаємо в каструлю і заливаємо 3 літрами води, додаємо селеру і моркву, а також половину нечищеної цибулини. Доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні протягом 30 хвилин.
  4. Нарізані невеликими шматочками солодкий перець, помідори й половинку лука обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом до розм'якшення. Додаємо томатний сік і томатну пасту - тушкуємо 5-7 хвилин.
  5. Додаємо в сковороду натертий на крупній тертці буряк, і тушкуємо ще 3-4 хвилини.
  6. З іншого буряка виживаємо сік або натираємо на дрібній тертці та додаємо в каструлю з ребрами. Туди ж перець, лаврушку і сіль.
  7. Нарізану картоплю, готову зажарку і розрізаний навпіл часник додаємо в каструлю.
  8. Додаємо копчені груші, які додадуть страві приємного смаку димки.
  9. В кінці додаємо нашатковану капусту, варимо 5 хвилин і знімаємо з вогню.
  10. Даємо борщу настоятися 30 хвилин.
  11. Подаємо блюдо з кропом, зеленою цибулею і сметаною.

Смачного!

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Пропонуємо вам також приготувати борщ по-галицьки з квасом, як його готують на Західній Україні.

Головне