Борщ готується в кожній українській родині, і кожна господиня знає свій ідеальний рецепт. Євген Клопотенко, переможець 5 сезону кулінарного шоу «МастерШеф», поділився своїм рецептом першої страви, яку він готує на свинячих ребрах.
Порадуйте свою сім'ю смачною стравою з насиченим смаком.
Український борщ на свинячих ребрах - рецепт
Інгредієнти:
- 500 грамів свинячих ребер
- 2 буряки
- 2 помідори
- 1/4 кореня селери
- 1/4 капустини
- 4 картоплини
- 2 моркви
- 1 цибулина
- 1 солодкий перець
- 2 копчені груші
- 300 мл томатного соку
- 2 чайні ложки томатної пасти
- 3 літри води
- 30 грамів вершкового масла
- 2 лаврові листочки
- 3 горошини запашного перцю
- 1 головка часнику
- Сіль до смаку
Спосіб приготування:
- Розігріваємо духовку до 200 градусів і запікаємо свинячі ребра 30 хвилин до золотистої скоринки.
- Промиваємо корінь селери й нарізаємо. Нарізаємо такими ж шматочками, як і селера, моркву.
- Запечені ребра опускаємо в каструлю і заливаємо 3 літрами води, додаємо селеру і моркву, а також половину нечищеної цибулини. Доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні протягом 30 хвилин.
- Нарізані невеликими шматочками солодкий перець, помідори й половинку лука обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом до розм'якшення. Додаємо томатний сік і томатну пасту - тушкуємо 5-7 хвилин.
- Додаємо в сковороду натертий на крупній тертці буряк, і тушкуємо ще 3-4 хвилини.
- З іншого буряка виживаємо сік або натираємо на дрібній тертці та додаємо в каструлю з ребрами. Туди ж перець, лаврушку і сіль.
- Нарізану картоплю, готову зажарку і розрізаний навпіл часник додаємо в каструлю.
- Додаємо копчені груші, які додадуть страві приємного смаку димки.
- В кінці додаємо нашатковану капусту, варимо 5 хвилин і знімаємо з вогню.
- Даємо борщу настоятися 30 хвилин.
- Подаємо блюдо з кропом, зеленою цибулею і сметаною.
Смачного!
Пропонуємо вам також приготувати борщ по-галицьки з квасом, як його готують на Західній Україні.