Today.ua

Справжній український борщ на свинячих ребрах: рецепт від переможця «МастерШеф»

Борщ готується в кожній українській родині, і кожна господиня знає свій ідеальний рецепт. Євген Клопотенко, переможець 5 сезону кулінарного шоу «МастерШеф», поділився своїм рецептом першої страви, яку він готує на свинячих ребрах.

Порадуйте свою сім'ю смачною стравою з насиченим смаком.

Український борщ на свинячих ребрах - рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 200 градусів і запікаємо свинячі ребра 30 хвилин до золотистої скоринки.
  2. Промиваємо корінь селери й нарізаємо. Нарізаємо такими ж шматочками, як і селера, моркву.
  3. Запечені ребра опускаємо в каструлю і заливаємо 3 літрами води, додаємо селеру і моркву, а також половину нечищеної цибулини. Доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні протягом 30 хвилин.
  4. Нарізані невеликими шматочками солодкий перець, помідори й половинку лука обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом до розм'якшення. Додаємо томатний сік і томатну пасту - тушкуємо 5-7 хвилин.
  5. Додаємо в сковороду натертий на крупній тертці буряк, і тушкуємо ще 3-4 хвилини.
  6. З іншого буряка виживаємо сік або натираємо на дрібній тертці та додаємо в каструлю з ребрами. Туди ж перець, лаврушку і сіль.
  7. Нарізану картоплю, готову зажарку і розрізаний навпіл часник додаємо в каструлю.
  8. Додаємо копчені груші, які додадуть страві приємного смаку димки.
  9. В кінці додаємо нашатковану капусту, варимо 5 хвилин і знімаємо з вогню.
  10. Даємо борщу настоятися 30 хвилин.
  11. Подаємо блюдо з кропом, зеленою цибулею і сметаною.

Смачного!

Пропонуємо вам також приготувати борщ по-галицьки з квасом, як його готують на Західній Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ