Багато хто каже, що їсти ковбасу шкідливо. Але, на думку технолога м'ясоперероблювання Павла Агапкіна, у ній більше користі, ніж у популярному овочі, який багато українців їдять щодня.
За словами експерта, у буряку, який є головною складовою популярної української страви – борщу, міститься у 20 разів більше нітратів, ніж у ковбасі. Щобільше, при смаженні з овоча виділяється величезна кількість нітриту.
"Погляньте вміст нітрату в буряках - до 1000 мг/кг. У ковбасі міститься до 50 мг/кг, - заявив технолог, при цьому додавши, що люди роками вживають цей овоч і з ними нічого страшного не відбувається. - Нітратів, які перетворюються на нітрити, ми поїдаємо кожен день у диких кількостях. Століттями люди ці салати та борщі їдять, і нічого з ними страшного не трапляється”.
За словами вчених, щоденне вживання буряка (вареного або запеченого) стабілізує стан судин, робить їх більш еластичними і сприяє доброму кровотоку по всьому організму. Овочі запобігають кисневому голоду мозку, м'язів і серця, а також крововиливу.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Проте кількість буряків, що споживаються, повинні контролювати люди, які страждають від діабету, тому що в овочі міститься велика кількість цукру, а також тим, у кого гастрит і підвищена кислотність.
Нагадаємо, Україну наповнила фальсифікована ковбаса: популярний продукт може бути смертельно небезпечним.