Today.ua

Названо популярний сезонний овоч, від якого збільшується ризик розвитку пухлин

Виявляється, такий звичайний і дуже популярний весняний овоч як редиска може негативно позначитися на здоров'ї людини. Якщо для одних її вживання піде на користь – підвищення імунітету, боротьба із застудними захворюваннями, виведення холестерину, то для інших може призвести до пухлин. Стало відомо, кому варто відмовитися від неї.

Коренеплід багатий на вітаміни, мінерали і абсолютно некалорійний. Найкраще вживати редис у чистому вигляді з салатами, заправляючи олією (гарбузовою, конопляною, кунжутною). Після зими вживання цього овочів допомагає усунути авітаміноз, знижується рівень цукру в крові, нормалізується робота ШКТ.

Але якщо у вас є проблеми із щитовидною залозою, вживання редису протипоказане. А все через те, що це може призвести до розвитку пухлин.

Людям, які страждають від виразки шлунка, також редис протипоказаний. Або якщо є загострення захворювань жовчного міхура, печінки або дванадцятипалої кишки. А також мамам, що годують.

Варто відмовитися від вживання редису людям, які страждають від печії, гастриту, кишкового коліту, мають індивідуальну непереносимість.

Нагадаємо, українцям дали рекомендації, як видалити нітрати в овочах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ