Приготувати справжній червоний борщ не найпростіше завдання. Багато господинь припускаються помилок, які повністю спотворюють смак страви і роблять його шкідливим для здоров'я та фігури.
Червоний борщ - це навариста перша страва, що готується на м'ясному бульйоні з додаванням великої кількості різних овочів. З м'яса використовують яловичину або свинину, рідше - курку і рибу. Основні овочі - це картопля, цибуля і морква, буряк і капуста. Також додаються в борщ бобові та гриби.
Якщо червоний борщ приготований за правилами, то він буде густим і ситним, але не жирним і не важким для травлення. Псують смак та якість страви господині тим, що додають в нього піджарку.
Насправді, обсмажені на жирі подрібнені цибуля та морква - це в кулінарії аналог м'яса. Якщо піджарку додати в м'ясний бульйон, то страва вийде надто жирною і несмачною. Якщо м'ясо, з якого зварений бульйон для борщу, не жирне, то в нього можна додати буквально пару ложок злегка обсмажених овочів, але додавати багату піджарку в жирний бульйон не варто. Щоб червоний борщ вийшов дійсно смачним, потрібно моркву, цибулю і буряк припустити в невеликій кількості бульйону, без додавання жиру.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
До речі, дуже смачний червоний борщ виходить, якщо додати в нього стиглу вишню. Рецепт страви, яку готують на Поділлі.