Названа головна помилка при варінні макаронів, яку найчастіше допускають господині

Автор: Шевченко Лилия

Макаронні вироби – одні із найпопулярніших продуктів харчування. Готуються вони швидко і просто, подавати макарони можна до м'ясних, рибних, овочевих страв, а також подавати на десерт. Головне, уникати помилок при варінні макаронів, щоб вони не втратили корисних властивостей.

Названа головна помилка при варінні макаронів, яку найчастіше допускають господині - today.ua

Помилково вважається, що макарони сприяють набору зайвої ваги і не мають жодної користі організму. Насправді, це не так. Макаронні вироби з твердих сортів пшениці багаті на вітаміни, мікроелементи і складні вуглеводи, які знижують рівень "шкідливого" холестерину.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

У жодному разі не можна варити макарони у воді до повної готовності. Це не тільки зіпсує смак страви, а й позбавить її левової частки корисних речовин. Готуйте макаронні вироби до стану al dente, залишаючи трохи недовареними. Це дозволить зберегти цінні харчові волокна та вітаміни. Названа головна помилка при варінні макаронів, яку найчастіше допускають господині Найпоширеніша помилка при варінні макаронів, яку припускаються більшість українських господарок, - це промивання готових макаронів холодною водою. Варити макаронні вироби слід у великій кількості підсоленої рідини. У процесі приготування додайте в каструлю ложку олії. Це не дозволить макаронам злипнутись і їх не треба буде промивати.

Приготуйте з макаронів та м'ясного фаршу смачну запіканку. Рецепт простої та ситної страви на сніданок, обід чи вечерю.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом