Today.ua

Названа головна помилка при варінні макаронів, яку найчастіше допускають господині

Макаронні вироби – одні із найпопулярніших продуктів харчування. Готуються вони швидко і просто, подавати макарони можна до м'ясних, рибних, овочевих страв, а також подавати на десерт. Головне, уникати помилок при варінні макаронів, щоб вони не втратили корисних властивостей.

Помилково вважається, що макарони сприяють набору зайвої ваги і не мають жодної користі організму. Насправді, це не так. Макаронні вироби з твердих сортів пшениці багаті на вітаміни, мікроелементи і складні вуглеводи, які знижують рівень "шкідливого" холестерину.

У жодному разі не можна варити макарони у воді до повної готовності. Це не тільки зіпсує смак страви, а й позбавить її левової частки корисних речовин. Готуйте макаронні вироби до стану al dente, залишаючи трохи недовареними. Це дозволить зберегти цінні харчові волокна та вітаміни. Найпоширеніша помилка при варінні макаронів, яку припускаються більшість українських господарок, - це промивання готових макаронів холодною водою. Варити макаронні вироби слід у великій кількості підсоленої рідини. У процесі приготування додайте в каструлю ложку олії. Це не дозволить макаронам злипнутись і їх не треба буде промивати.

Приготуйте з макаронів та м'ясного фаршу смачну запіканку. Рецепт простої та ситної страви на сніданок, обід чи вечерю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ