Правильне харчування дозволить захистити здоров'я в небезпечні періоди літньої спеки. Якщо на вулиці температура повітря досягає 30 - 40 градусів тепла, то обов'язково додайте в меню деякі види овочів та фруктів. Такий раціон покращить самопочуття, вбереже від перегріву і теплового удару як дітей, так і дорослих.
Спекотна погода надає непомітний для людини, але дуже сильний вплив на роботу багатьох органів, залоз і систем організму. Деякі овочі та фрукти покращують функцію терморегуляції в тілі, сприяють природному охолодженню і попереджають тепловий і сонячний удар.
Щоб знизити ризик зневоднення організму, медики рекомендують в періоди літньої спеки налягати на листовий салат, огірки, селеру, помідори.
З фруктів ідеальними продуктами в раціоні будуть кавуни і дині. Дані види рослинної їжі відмінно заповнюють запаси вологи в клітинах тканин, втамовують спрагу і очищають організм. Усі листові овочі надають охолоджуючого ефекту, тому салати з петрушкою, листям буряка і листового салату повинні бути найчастішими частуваннями на обідньому столі.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Практично всі сезонні фрукти та овочі допомагають регулювати втрату рідини організмом і нормалізують процес потовиділення. З цієї причини, замість газованої води та солодких соків слід в спеку вживати соковиті натуральні фрукти.
Дізнайтеся також, кому категорично заборонено їсти малину. Медики попереджають про небезпечні наслідки.