Today.ua

Названо фрукти і овочі, які захистять здоров'я в спеку

Правильне харчування дозволить захистити здоров'я в небезпечні періоди літньої спеки. Якщо на вулиці температура повітря досягає 30 - 40 градусів тепла, то обов'язково додайте в меню деякі види овочів та фруктів. Такий раціон покращить самопочуття, вбереже від перегріву і теплового удару як дітей, так і дорослих.

Спекотна погода надає непомітний для людини, але дуже сильний вплив на роботу багатьох органів, залоз і систем організму. Деякі овочі та фрукти покращують функцію терморегуляції в тілі, сприяють природному охолодженню і попереджають тепловий і сонячний удар.

Щоб знизити ризик зневоднення організму, медики рекомендують в періоди літньої спеки налягати на листовий салат, огірки, селеру, помідори.

З фруктів ідеальними продуктами в раціоні будуть кавуни і дині. Дані види рослинної їжі відмінно заповнюють запаси вологи в клітинах тканин, втамовують спрагу і очищають організм. Усі листові овочі надають охолоджуючого ефекту, тому салати з петрушкою, листям буряка і листового салату повинні бути найчастішими частуваннями на обідньому столі.

Практично всі сезонні фрукти та овочі допомагають регулювати втрату рідини організмом і нормалізують процес потовиділення. З цієї причини, замість газованої води та солодких соків слід в спеку вживати соковиті натуральні фрукти.

Дізнайтеся також, кому категорично заборонено їсти малину. Медики попереджають про небезпечні наслідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ