На полицях сучасних магазинів можна зустріти безліч продуктів харчування, упакованих в яскраві коробки і пакети з багатообіцяючими написами, про те, що вміст упаковки не тільки смачний, але і корисний. Насправді ж, за власні гроші споживачі купують і вживають в їжу справжню отруту...
Продукти з трансжирами
Улюблені мільйонами картопля фрі, гамбургери, шаурма і інший фаст-фуд часто містить трансжири або як їх іноді маркують "частково гідрогенізовану олію". При одноразовому попаданні шлунково-кишковий тракт подібних речовин, організм з ними впорається. Однак, якщо часто вживати в їжу продукти з трансжирами, то в крові почне зростати рівень "поганого" холестерину, який з часом почне знищувати "хороший". В результаті, поступово буде виведений з ладу весь організм.
Енергетики
Смачні солодкі напої в маленьких стильних баночках допомагають підбадьоритися. На жаль, цей ефект дуже скоро відгукнеться важкими проблемами з серцево-судинною і нервовою системою. Тахікардія, різні порушення в роботі серця - це розплата, за любов до енергетиків.
Нітрити
Немає жодного виду ковбасних виробів або консервованого м'яса, які б не містили нітрити. Дана речовина додається в усі види обробленого м'яса для збереження апетитного вигляду і в якості консерванту. Коли такі продукти виявляються в теплому приміщенні, нітрити створюють дуже небезпечні сполуки, які підвищують ризик розвитку раку підшлункової залози, шлунка і кишечника.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Попкорн для мікрохвильової печі
Дуже зручно готувати попкорн в пакеті, він не розлітається і не забруднює посуд. Тільки от є одне "але"! Щоб паперовий пакет не розірвався в мікрохвильовій печі, його просочують спеціальним хімічним складом, який в свою чергу при нагріванні виділяє перфторктанову кислоту. Ця речовина підвищує ризик розвитку онкології.
Жовтий харчовий барвник
Якщо на етикетці з харчовим продуктом вказані жовті барвники 5 і 6, то відмовтеся від покупки. Ці харчові добавки знижують концентрацію і здатність до навчання у дітей, а також провокують алергічні реакції. Найчастіше дані речовини можна зустріти в пудингах, кондитерських виробах і злакових продуктах.
Нагадаємо, раніше українцям розповіли, маркування на яких продуктах харчування не відповідає дійсності. Чим це небезпечно?