Всім відомо, що після закінчення терміну придатності продукти харчування слід викинути, оскільки вони стають шкідливими для здоров'я. Однак, коли настають складні часи, деякі види харчової продукції доводиться використовувати у їжу.
Іспанські експерти товариства споживачів розповіли про те, як зберегти низку продуктів, щоб безпечно їсти їх за терміном придатності.
Виробники продуктів невипадково пишуть ними терміни придатності. Після настання цієї дати продукт втрачає корисні властивості, а в інших випадках може бути зовсім небезпечним для здоров'я.
Щоб продовжити термін придатності, деякі продукти слід правильно зберігати. Наприклад, іспанські експерти рекомендують заморожувати ковбасу та сир, а черствий хліб розігрівати у мікрохвильовій печі або готувати з нього сухарі.
Дізнайтесь також, які види продуктів харчування подорожчають в Україні у квітні 2022 року.