Today.ua

Названі продукти, які руйнують судини та викликають захворювання серця

Від раціону людини багато в чому залежить її здоров'я. Названі продукти харчування, які краще звести до мінімуму або зовсім виключити, оскільки саме вони руйнівно діють на серце та судини, спричиняють небезпечні захворювання.

Щоб захистити серцево-судинну систему від різних недуг, з раціону слід виключити всі продукти, що містять велику кількість цукру, трансжирів та насичених жирів.

У меню "сердечників" не повинно бути жирних сортів м'яса та птиці, продуктів глибокої переробки, солодощів та надто солоної їжі. Також необхідно виключити вживання молочних продуктів із підвищеним відсотком жирності.

Здоровим людям, які хочуть почуватися здоровими та бадьорими до глибокої старості і не мати проблем із серцем, слід звести до мінімуму вживання вказаних продуктів харчування. Для здоров'я серцево-судинної системи корисні продукти багаті калієм та магнієм – це сухофрукти, цитрусові, цільнозерновий хліб, гречка, картопля, морська капуста, горіхи, пшоно, зелень петрушки.

Щодня необхідно з'їдати близько 500 г свіжих овочів та фруктів, жирні сорти м'яса та молочних продуктів слід замінити на нежирні.

Нагадаємо, раніше медики розповіли про продукти, які допомагають зняти біль голови без ліків. Що з'їсти, щоби голова не хворіла?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ