Названо продукти харчування, які призводять до утворення тромбів в кровоносних судинах

Автор: Шевченко Лилия

Ризик розвитку тромбозу з'являється не просто так, а через неправильне раціону. Існують продукти харчування, які роблять кров густішою, і в ній утворюються тромби, які в будь-який момент здатні викликати інсульт або серцевий напад.

Названо продукти харчування, які призводять до утворення тромбів в кровоносних судинах - today.ua

Якщо людина захоплюється продуктами з високим глікемічним індексом, то вона відразу може віднести себе до групи ризику по розвитку тромбозу і пов'язаних з ним небезпечних захворювань. Великі й малі згустки крові (тромби) небезпечні тим, що можуть частково або повністю перекрити (закупорити) просвіт кровоносної судини, включаючи життєво важливі артерії в організмі.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Найнебезпечнішими вважаються продукти харчування, які є багатими джерелами простих вуглеводів. Це цукор, всі види солодощів, вироби з білої муки вищого сорту. Крім того, до продуктів, багатим простими вуглеводами, відносяться знежирені продукти, напівфабрикати, готові соуси і алкогольні напої. Названо продукти харчування, які призводять до утворення тромбів в кровоносних судинах У людей, які часто їдять включають в своє меню рафіновану, солодку і знежирену їжу, відбувається порушення згортання крові. Вона стає густішою і схильною до утворення кров'яних згустків. Згідно з медичною статистикою, більшість випадків серцевих нападів відбувається у людей, які напередодні вживали спиртні напої.

Дізнайтеся також, які продукти харчування швидко розріджують кров і рятують від інсульту і серцевого нападу.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину