Ризик розвитку тромбозу з'являється не просто так, а через неправильне раціону. Існують продукти харчування, які роблять кров густішою, і в ній утворюються тромби, які в будь-який момент здатні викликати інсульт або серцевий напад.
Якщо людина захоплюється продуктами з високим глікемічним індексом, то вона відразу може віднести себе до групи ризику по розвитку тромбозу і пов'язаних з ним небезпечних захворювань. Великі й малі згустки крові (тромби) небезпечні тим, що можуть частково або повністю перекрити (закупорити) просвіт кровоносної судини, включаючи життєво важливі артерії в організмі.
Найнебезпечнішими вважаються продукти харчування, які є багатими джерелами простих вуглеводів. Це цукор, всі види солодощів, вироби з білої муки вищого сорту. Крім того, до продуктів, багатим простими вуглеводами, відносяться знежирені продукти, напівфабрикати, готові соуси і алкогольні напої.
Дізнайтеся також, які продукти харчування швидко розріджують кров і рятують від інсульту і серцевого нападу.