Деякі сорти сиру повинні бути в раціоні кожної людини, оскільки саме в них міститься цілий комплекс корисних і незамінних для підтримки здоров'я речовин. Медики рекомендують регулярно включати в меню п'ять видів сиру.
Молочний сир - дуже корисний для здоров'я людини вид продуктів харчування. Але деякі сорти сиру містять велику кількість мінералів і вітамінів, які активізують імунітет, захищають від хвороб серцево-судинної і нервової систем, зміцнюють кістки і зуби.
Моцарелла
В даному сорті сиру мало жиру і солі, але зате дуже багато білка і кальцію. Дієтологи рекомендують частіше включати в раціон сир моцарелла, щоб кістки, зуби і нігті були міцними і здоровими.
Пармезан
Речовини, що містяться в пармезані покращують роботу центральної нервової системи, сприяють оздоровленню всього організму. Звичайно ж, сир пармезан - досить недешеве задоволення, але кожну скибочку продукту являє собою справжній вітамінно-мінеральний комплекс. В даному сорті сиру особливо багато фосфору, кальцію і вітаміну В12.
Козячий сир
Недорогий козячий сир не менш корисний для здоров'я людини в будь-якому віці, ніж пармезан. Козячий сир - унікальне джерело лактобактерій, які нормалізують роботу кишечника, зміцнюють імунітет і пригнічують розвиток патогенної мікрофлори.
Рікота
Цей молочний сир містить антиоксиданти і велика кількість цінного білка. Рікота в раціоні дозволяє загальмувати процеси старіння в організмі, захищає від розвитку онкології, покращує стан м'язової і кісткової тканини.
М'який сир
У таких сирах дуже мало калорій, тому їх можна включати в раціон навіть тим, хто на дієті. Крім того, в сирному сирі міститься селен - потужний антиоксидант, який покращує обмін речовин і роботу щитовидної залози, нормалізує гормональний фон в організмі.
Нагадаємо, для здоров'я людини корисний тільки справжній сир, сирний продукт може тільки нашкодити. Як відрізнити якісний продукт від підробки?