Сало - це дуже корисний для здоров'я і поживний продукт, який надовго прибирає відчуття голоду, насичує клітини цінними мікроелементами і вітамінами. Однак не всі види сала однаково корисні, деякі вживати в їжу небезпечно.
Дієтологи наполягають, що сало можна і потрібно вводити в раціон, але в помірних кількостях. 2-3 тонких скибочки сала з салатом зі свіжих овочів принесуть максимум користі організму і ніяк йому не зашкодять.
Йдеться про сире солоне сало зі спеціями. Саме таке сало вважається найбільш корисним для здоров'я людини. Жири в сирому салі сирого засолювання мають унікальні природні властивості, добре засвоюються організмом.
Але все змінюється, якщо сало запекти, зварити або використовувати в їжу копчений продукт. Таке сало втрачає свої корисні властивості, оскільки жири в ньому змінюють біохімічну структуру.
Щоб правильно засолити свіже сало, необхідно його вимити, нашпигувати шматочками часнику, натерти з усіх боків сумішшю солі і пряних трав. Накрити гнітом в глибокій каструлі і залишити на три дні. Після цього сало необхідно тонко нарізати і можна подавати до столу.
Нагадаємо, раніше медики назвали п'ять найбільш корисних властивостей сала для жіночого здоров'я. Чому жінкам слід регулярно їсти сало?