Названо шість видів найнебезпечніших продуктів, якими можна отруїтися в спеку

Автор: Шевченко Лилия

Українців закликали бути дуже обережними з включенням в раціон деяких видів продуктів харчування. В період літньої спеки все більше людей потрапляє в лікарні з харчовим отруєнням, причиною стає небезпечне харчування.

Названо шість видів найнебезпечніших продуктів, якими можна отруїтися в спеку - today.ua

Медики перерахували продукти харчування, до яких потрібно дуже серйозно ставитися в періоди літньої спеки. Або зовсім виключіть їх з раціону, або виконуйте правила приготування і зберігання.

Молочна та кисломолочна продукція

Це найнебезпечніша їжа влітку. Всілякі сирні маси, йогурти і коктейлі - відмінне середовище для патогенної мікрофлори, яка потрапляє в людський організм і викликає гостре отруєння. Лікарі рекомендують відмовитися від покупки подібної продукції, якщо на градуснику більше +30 градусів.

Тістечка і торти

Солодкий крем в будь-який момент може скиснути, тому влітку краще ласувати фруктами і ягодами. А кулінарні шедеври з білковим, вершковим або заварним кремом варто купувати тільки в холодну пору року, особливо, якщо ви не зможете їх доставити додому за півгодини.

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Укренерго запровадило графіки відключення електроенергії у всіх регіонах

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

Суші

У складі суші свіжі овочі і сира риба. Це найбезпечніші продукти в літню спеку. Якщо вже дуже хочеться покуштувати це блюдо японської кухні, то замовляйте вегетаріанські роли.

Названо шість видів найнебезпечніших продуктів, якими можна отруїтися в спеку Морозиво з автоматів

Недобросовісні підприємці продають морозиво, яке готується і видавлюється в стаканчики з автоматів до трьох тижнів. Хоча термін придатності такого морозива в літню спеку - не більше 30 годин. У м'якому морозиві може завестися сальмонела - дуже небезпечна для здоров'я і життя бактерія.

Салати з майонезом

Такі салати краще подавати до новорічного столу, влітку слід повністю виключити з меню страви з овочів, м'яса і фруктів, заправлених майонезом.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Відварна картопля і рис

Звичайно, готувати до обіду рисову кашу і картоплю ніхто не забороняє. Але медики радять зварити рівно стільки порцій страви, щоб вони були з'їдені за один раз. Зберігати приготовлений картопля або рис можна, оскільки це продукти з високим складом вуглеводів, в яких швидко розмножуються небезпечні мікроорганізми.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, який вид морозива в Україні купувати не варто. Це може бути небезпечно для здоров'я.